PrivataTjänster

När du har svårt att hinna med kan det vara skönt att få lite hjälp med exempelvis gardiner och uppsättning, tvätt, hemstäd, homestyling, målning, vissa trädgårdssysslor och snickeriarbeten.

Med RUT-  avdrag betalar du bara hälften av den totala kostnaden.Rotavdrag 30% av arbetskostnaden

Lite om RUT–avdrag

RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt.
Begreppet RUT- avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag.

Exempel på tjänster som omfattas av RUT är städning, tvätt, hjälp med att möblera om och sätta ihop möbler i hemmet, matlagning och trädgårdsarbete, gardinuppsättningar, kläd & textilvård mm.

Avdrag ges enbart för arbetskostnad, inte för eventuella tillbehör eller material som behövs.

Tjänsterna måste utföras i eller vid din bostad.

Rot står för Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad.
Det är ett avdrag som innebär att du får dra av 30 % av arbetskostnaden för tjänster inom dessa områden. Det innebär att du får göra avdrag på arbetskostnaden när du till exempel ska bygga ut, reparera något i huset eller bygga om. Rotavdraget kan endast användas av privatpersoner.

Vi tar hand om pappersarbetet, du får en faktura där RUT/ROT är avdraget.
INFO LÄNKAR GÄLLANDE RUT-AVDRAG

Du måste också uppfylla följande villkor:

Du måste fylla minst 18 år det år du köper tjänsterna.
Du måste vara obegränsat skatteskyldig i Sverige.
Du kan få upp till 75000 kronor i skattereduktion, är ni två personer i samma hushåll upp till 150 000 kronor tillsammans. Det är nytt för 2021 med denna höjning.

Du som kund betalar hälften av arbetskostnaden till oss, vi begär resten av ersättningen för vårt arbete från Skatteverket när det gäller RUTavdrag och ROT är 30%
Du får ett utdrag från Skatteverket när ett avdrag har begärts i ditt namn. Det ersatta beloppet kommer att stå förtryckt i din inkomstdeklaration.
LÄS MER HÄR!